Blog

Typografie en websites

24 April 2018

Typografie is de term die alles bevat over het opmaken van teksten. De grootte van de letter, de regelafstand (interlinie), aan- en afspatiëring en natuurlijk het lettertype. Je kunt je misschien voorstellen dat het gebruik van typografie op een beeldscherm anders behandeld dient te worden dan in een krant of tijdschrift. Je leest bijvoorbeeld op een beeldscherm veel minder snel dan op papier. Zo gebruikt men vaak lettertypes met een schreef voor kranten en boeken, omdat die lettertypen je helpen met het volgen van de regel. Op een beeldscherm zijn schreefloze lettertypen prettiger om te lezen.

Lees verder

Betekenis kleuren

15 December 2017

Als visual designer ben ik veel met kleur bezig. Kleuren spelen een zeer belangrijke rol in ons leven, of we het nu beseffen of niet. Ze hebben het vermogen om onze emoties en stemmingen te beïnvloeden op een manier die weinig andere dingen kunnen. Maar wat zijn de betekenissen van de verschillende kleuren. Dit artikel beschrijft kleurbetekenissen die belangrijk voor ons zijn.

Lees verder

WordPress website

05 October 2017

WordPress is hot! Veel websites worden tegenwoordig gebouwd inWordPress. Waarom? Waarom is WordPress hot? WordPress is een open source Content Management Systeem. Wat wil dat nu zeggen? WordPress is gratis software wat je in staat stelt om zelf je website te bewerken, aan te vullen met nieuwe pagina’s of nieuwsberichten. Plugins Daarnaast kan WordPress makkelijk uitgebreid worden met plugins. Een plugin is een klein stukje software dat je makkelijk kunt toevoegen aan WordPress. Denk hierbij aan een plugin om de lokatie van je bedrijf weer te geven op Google Maps. Thema’s Naast plugins maakt WordPress gebruik van thema’s. Een thema bepaalt de look en feel van je website en de functionaliteiten. Een thema kun je snel en goedkoop kopen voor €30. Hmm zul je denken waarom zal ik dan meer betalen. Gelijk heb je. Maar er zitten naar mijn idee een aantal negatieve aspecten aan een standaard template. Ja je hebt veel vrijheid in hoe je je site wilt inrichten. Maar …

Lees verder

Laten we samenwerken!