WordPress website

05 October 2017

WordPress is hot! Veel websites worden tegenwoordig gebouwd inWordPress.

Waarom? Waarom is WordPress hot? WordPress is een open source Content Management Systeem. Wat wil dat nu zeggen? WordPress is gratis software wat je in staat stelt om zelf je website te bewerken, aan te vullen met nieuwe pagina’s of nieuwsberichten.

Plugins
Daarnaast kan WordPress makkelijk uitgebreid worden met plugins. Een plugin is een klein stukje software dat je makkelijk kunt toevoegen aan WordPress. Denk hierbij aan een plugin om de lokatie van je bedrijf weer te geven op Google Maps.

Thema’s
Naast plugins maakt WordPress gebruik van thema’s. Een thema bepaalt de look en feel van je website en de functionaliteiten. Een thema kun je snel en goedkoop kopen voor €30. Hmm zul je denken waarom zal ik dan meer betalen. Gelijk heb je. Maar er zitten naar mijn idee een aantal negatieve aspecten aan een standaard template. Ja je hebt veel vrijheid in hoe je je site wilt inrichten. Maar vaak gebruik je niet alle functionaliteiten terwijl die wel worden ingeladen via verschillende scripts wat je website eigenlijk onnodig traag maakt. En snelheid is erg belangrijk. En wil je dat een concurrent dezelfde website heeft? Ook is het zo dat een template soms niet meer bijgewerkt wordt waardoor deze niet meer lekker werkt bij een nieuwere versie van WordPress. En dat wil je ook niet. Toch best wel gedoe om het goedkoop zelf te regelen.

Ook kun je via verschillende online platformen een website huren. Huren zeg je? Ja, je betaalt per maand ongeveer €15 – €50 voor je website. Maar vaak is het zo dat als je om welke reden dan ook weg wilt bij het platform dat je alles kwijt bent. En dus alsnog helemaal opnieuw moet beginnen.

Voordeel van een specifiek ontwikkeld thema voor je bedrijf is dat ik het design en indeling 100% kan laten aansluiten bij jouw wensen en de stijl van je bedrijf. Echt custom made! En alles is 100% van jou.

Welke stappen doorloop je met mij om een goede WordPress website te hebben.

Briefinggesprek
Ik neem met jullie door wat de wensen zijn. Ik zal je adviseren wat juist wel of juist niet te doen.

Offerte en planning
Op basis van het gesprek maak ik een offerte en planning. Een fixed price vooraf zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Design
Ik maak een design voor jullie website. Bij grote uitgebreide websites zal er eerst een functioneel ontwerp gemaakt worden. Een functioneel ontwerp is een document waarin alle onderdelen van de website beschreven wordt. Dit is handig zodat jij en ik weten wat er gebouwd gaat worden. Zonder verrassingen achteraf.

Implementatie
Wanneer de designs zijn goedgekeurd worden deze omgezet naar WordPress templates. Ik zal dit doen op een ontwikkel url zodat de live website gewoon kan blijven bestaan.

Content
Content is essentieel. Met goede teksten en duidelijke beelden kun je je bedrijf goed neerzetten. Hulp nodig? Wil je een video laten maken om uit leggen wat je precies doet of een goede krachtige tekst? In mijn netwerk heb ik de juiste experts om je hierbij te helpen.

Testen
Wanneer de site helemaal goed staat op de ontwikkel url moeten we die natuurlijk goed testen. Je wilt tenslotte niet dat er fouten in zitten.

Hosting
Een goede website heeft degelijke hosting nodig. Ik heb zelf geen servers waar ik websites op host. Is niet mijn expertise, maar ik kan je wel helpen om dit bij een andere partij onder te brengen. Mijn voorkeur gaat al lange tijd uit naar TransIP.  Betaalbaar, veilig en zij blijven continue doorontwikkelen.

Live
Als de hosting geregeld is hoef ik alleen nog maar je website live te plaatsen!

En dan?
Je website staat live en nu? Je wilt bezoekers hebben, je wilt regelmatig een bericht schrijven of andere content aanpassen. Dat kan je helemaal zelf doen. Maar als je hulp nodig hebt voor content (beeld of tekst) of voor een goede Google Adwords campagne, ik heb de experts in mijn netwerk. Ook is het belangrijk om je website technisch up-to-date te houden. Want hackers liggen op de loer om je website te hacken zodat ze via jouw website veel spam kunnen versturen. Uiteraard kan ik je ondersteunen bij het onderhoud van je website. Dit kan op uurbasis of met een abonnement. Meer weten? Neem dan even contact met mij op.

Laten we samenwerken!